Arbetsterapeuten.

Idag på morgonen så hade vi tid hos Arbetsterapeuten. Alma har inte träffat henne sen hon var 2-3 år. Så det kändes att det var dags.

Det kändes och klämdes lite på händer/fingrar/leder. Alma är lite överrörlig (så även ben).
Vi fick råd om 'houdinis', värmande handledsskydd. Så det ska införskaffas eller sys i fleece. Och eftersom mamma Lena är usel på att sy, så får det inhandlas. Kanske vi ev. kan flörta med Almas moster. Vi får se.






Alma fick även lite hjälpmedel som hon kan ha i vardagen. Först ska hon testa hemma och trivs hon med det, så blir det sånt i skolan med.




Bestick. Pennhållare och tandborsthållare som gör att det är skönare att greppa. Och så den lilla hästen. Den ska sättas på dragkedjan på jackan, som gör att det är lättare att dra upp och ner dragkedjan. Det går att ha vilken sort som helst, bara den är lite 'stor och klumpig' och som greppar bra i handen.

Ny tid i november då Alma ska göra lite små-tester med fingerplock och dylikt. Vi ska även fundera på om Alma behöver ett skriv- o anteckningshjälpmedel.

Tiden får utvisa, men det är lite skönt att veta att det finns. Och det känns skönt att ha träffat arbetsterapeuten innan möte med skola, rbu och mig är på Onsdag.  
AlphaSmart NEO








Kommentarer
Postat av: Helene

Hej! Jag heter Helene o har tre töser med JIA. Sämst är Rebecca som är 7½ år. Hon har också rullstol.Tycker du har en bra blogg o kommer snart tillbaka igen o läser mer.Hittade den när jag googlade barnreumatism o feber då Rebecca just nu blivit hastigt sämre med feber o ledvärk. Har bara fått naproxen sen hon började bli sämre för 1 mån sedan. Känns som om de inte tar oss på allvar längre. Kika gärna in hos oss. Mvh Helene!

Postat av: nikki

Hej!

Kikar in på denna blogg lite då och då. Ville bara säga att jag bor också i Västerås och ifall alma nån gång skulle vilja prata eller träffa en tjej som vet lite hur det är, är själv barnreumatiker sedan två års ålder, 18 år idag, så är det bara att höra av sig via min blogg eller mejlen.

Kanske hon tycker att det är tråkigt att prata med en "gammal tjej" men har varit med om mycket som hon går igenom:)

Även om du skulle undrar något kan du gärna fråga du med!



Annars hoppas jag att ni har det så bra!

kram

2011-09-27 @ 23:01:01
URL: http://nniquita.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0